Strip, Saša Džino i Marko Gačnik

Promocija pjesnika, književnika, slikara, fotografa i istraživača iz sfere društvenih nauka, prilika za objavljivanje autorskih tekstova (poezija, proza eseji, recenzije, kritike, rasprave i osvrti ). Šaljite svoje radove u inboks facebook stranice, ili na mail : dunjalucar@gmail.com.

Strip: Saša Džino i Marko Gačnik

O autorima:

Saša Džino je pisac iz Sarajeva. Do sada je napisao i objavio četiri knjige: dvije zbirke kratkih priča “Srce od plastike” i “Mrtvačke mrlje”, te dva romana “Šejtanov goblen” i “Električni okean”.

Marko Gačnik je grafički dizajner i ilustrator iz Sarajeva, a ljubav prema stripu i naučnoj fantastici gaji od malih nogu. Odrastanje uz ex-yu izdanja Bandes dessinées je kulminiralo otkrićem Heavy Metal (Métal Hurlant) magazina u tinejdžerskim godinama, zatim i alternativnih američkih stripova, te mangi. Iako se samim crtanjem stripova nikada nije bavio aktivno, odnedavno je odlučio da se okuša u devetoj umjetnosti. Inspiracija su mu Jean Giraud Moebius, Phillippe Caza, Juan Giménez, André Franquin, Katsuhiro Otomo, Junji Ito, Richard Corben, ex-yu crtači Igor Kordej i Zoran Janjetov, kao i mnogi ilustratori, pisci naučne fantastike i filmski režiseri.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је arabeske.png

Podržite naš rad čitanjem i dijeljenjem naših tekstova sa vašim prijateljima.
Hvala! 
🙂