Igrokaz: “U poznu jesen”

This image has an empty alt attribute; its file name is kjhkhkkhc48d.png

U poznu jesen

U poznu jesen šetam ulicama punim boja: jarko crvene, svijetlo smeđe, pa i one zelene, ali u tamnijem izdanju. Bogato zimzeleno drveće oblači svoj zaštitni ogrtač i skriva se u društvu siromašnog listopadnog drveća. Tu počinje i moja priča.

Jednog jesenjeg dana, u kasno doba, sreli su se Bezlistnik i Zeleni Bundar. Bezlistnik se, mogu vam reći, smrzavao na bujnoj hladnoći jeseni, a Zeleni Bundar bio je sebičnjak koji je mislio da tog dana neće sresti nikog, jer su svi takve kukavice da se skrivaju u najdubljim šumama. Bezlistnik je mislio:“Hmm… Ako ga zamolim za malo grijanja pod njegovim ogrtačem, neće se ljutiti.“ Međutim, Zeleni Bundar je mislio drugačije:“Ma šta će onaj balavac tamo!?“, i otišao je progunđati na njega.

Bezlistnik: “Hheej! Bbbilli mi moggao pposudditi svoj ogrrtač? (drhti)

Zeleni Bundar (dere se): „A što ti treba? Što treba golome balavcu kao što si ti?“

Bezlistnik (kroz jecaje, u plaču): „Treba mi, jer sam izgubio svoj divni ogrtač, prijatelje svoje šarene boje: Crvenka, Smeđka, Žućka, Pješčanog… Svi su pobjegli!“

Zeleni Bundar (umiruje se): „Dobit ćeš ljubav, to će te ugrijati. Milost i dobrotu ću ti dati. A u martu već, zeleni prijatelji će te nasmijati.“

This image has an empty alt attribute; its file name is kjhkhkkhc48d.png

Bilješka o autorici:

Ana Bošnjak, rođena je 1996. u Sarajevu, studentica je na odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, apsolvent.
Osim što studira, bavi se u slobodno vrijeme horskim pjevanjem i povremenim pisanjem pjesama, priča , igrokaza.

This image has an empty alt attribute; its file name is kjhkhkkhc48d.png

Podržite naš rad čitanjem i dijeljenjem naših tekstova sa vašim prijateljima.
Hvala! 🙂