Objavljen Natječaj za dodjelu godišnje nagrade “Marko Martinović Car” za priču u 2022. godini


Objavljen Natječaj za dodjelu godišnje nagrade “Marko Martinović Car” za priču u 2022. godini

HKD “Napredak” podružnica Vitez raspisuje natječaj za dodjelu godišnje međunarodne književne nagrade „Marko Martinović Car“ za priču u 2022. godini.

Priče napisane na hrvatskom, bosanskom, srpskom i crnogorskom jeziku dužine oko 8000 karaktera (plus, minus 1000 karaktera), bez žanrovskih ograničenja, treba poslati do 15.8.2022. godine potpisane šifrom na adresu: marko.martinovic.car@gmail.com.Na istu adresu posebno poslati atachment s nazivom RJEŠENJE ŠIFRE.
Priče ne smiju biti ranije objavljene.

Preporučljive teme su one vezane za ISKUSTVA DOBRA naročito humanitarna pomoć u ratu (i drugim izvanrednim situacijama) kao što je bio Bijeli put, a o kojemu Marko Martinović Car piše u priči Prosinačko sunce.

Žiri će odabrati tri priče sukladno propozicijama iz Pravilnika o književnoj nagradi “Marko Martinović Car”.

Pored plakete dodijelit će se novčane nagrade, čiji iznos će biti naknadno utvrđen.

Rezultati će biti objavljeni do 12.9.2022. godine, a nagrade će biti uručene u Vitezu 24.9.2022. godine.


HKD Napredak, podružnica Vitez

Kad ste već ovdje, pročitajte i ovo:

Donatori Magazina Dunjalučar mogu biti svi koji su zadovoljni našim radom, i žele podstaknuti naš trud. S obzirom na to da je Dunjalučar neprofitna organizacija, rad na magazinu je volonterski, ali smo se odlučili da vam omogućimo da nam pomognete u daljem radu i razvoju mjesečnom uplatom odabirom jedne od ponuđenih opcija.

Dobrovoljne uplate na račun Magazina možete uplaćivati putem platforme Patreon, koja predstavlja legitiman način finansiranja nečijeg rada. Prije same uplate neophodno je izvršiti registraciju na platformi Patreon, a uplaćivati možete putem kartice ili putem paypal računa. Registraciju i svoje uplate možete izvršiti putem sljedećeg linka: