Pred zeničkom publikom održana promocija zbirke poezije “Tajne grofa Miškina” Minele Moranjkić

Pred zeničkom publikom održana promocija zbirke poezije “Tajne grofa Miškina” Minele Moranjkić

Zbirka poezije “Tajne grofa Miškina” autorice Minele Moranjkić Ćosić, čiji je izdavač UG “ToPeeR” Doboj, doživjela je premijernu promociju pred zahtjevnom zeničkom publikom.

Da Zenica ima dušu i da zenička publika zna prepoznati kvalitetan kulturni sadržaj dokazala je na ovom, pažnje vrijednom, događaju u organizaciji kluba “Plava paleta”.

Sjajni Emir Sokolović, književnik i pjesnik, recenzent i urednik zbirke poezije “Tajne grofa Miškina” našao se u ulozi domaćina te je, ovim povodom, ugostio članove Grupe Lucido: multimedijalnog umjetnika Branislava Lukića Luku, koji je ujedno i drugi recezent pomenute zbirke pjesama; autoricu Minelu Moranjkić Ćosić te moderatoricu književne večeri i PR Grupe Lucido, Edinu Salkić.

Branislav Lukić Luka kao akademski slikar svojim je umjetničkim djelima, slikama, obogatio zbirku poezije “Tajne grofa Miškina” i dao joj svoj umjetnički pečat, pa smo mogli čuti i njegov kritički osvrt na pomenuto djelo. Lukić se ujedno osvrnuo i na dizajn knjige, tehničke detalje, za čiju je realizaciju bio zadužen akademac likovne umjetnosti i grafike, Denis Dugonjić.

U vremenu u kojem živimo kultura i umjetnost su uvijek na marginama dešavanja u društvu. Grupa Lucido i njeni prijatelji dokaz su da se još uvijek može izazvati pozitivna pažnja kada su u pitanju kultura, umjetnosti i književnost budući da emocije koju umjetnost izaziva i pruža, stvaraju i kvalitetnu publiku.

Iz Grupe Lucido najavljuju brojna dešavanja i saradnje u narednom periodu.


Press Grupe Lucido