Jagoda Prebeg

Jagoda Prebeg je rođena u Rijeci 1961. Osnovnu školu završila je u Jelenju, a srednju medicinsku školu u Rijeci 1980. Iste godine zaposlila se na Klinici za internu medicinu KBC-a Rijeka gdje i danas radi. Pisanjem se bavi dugo godina, zapravo otkad je naučila pisati.

Do sada je objavljivala u časopisima: Zvona, Glasnik liječenih od limfoma i leukemije, Veritas, Karlovački tjednik i Ulične svjetiljke, a neko vrijeme je bila i glavna urednica Glasnika liječenih od limfoma i leukemije.

Priče su joj objavljene u šesnaest zajedničkih zbirki kratkih priča. Radovi su joj objavljeni i u dvjema knjigama, odnosno priručnicima za pacijente i njihove obitelji: „Vodič kroz kemoterapiju“, i „Psihološka pomoć u suočavanju sa zloćudnom bolešću“. Obje knjige su djela više autora.

Godine 2017. izašla joj je prva samostalna knjiga, zbirka kratkih priča „Pomozi mojoj nevjeri“ a 2019. godne kratki roman „Klarina djeca“. Obje knjige izdala je Naklada Bošković iz Splita.

Nagrade:

– Druga nagrada na Književnom susretu duhovnoh stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ u Križevcima 2015. za priču „Srce Isusovo“.
– Treća nagrada na Književnom festivalu Červar Porat 2018. za priču „Peća i vuk“.
– Treća nagrada na Manifestaciji Preprekova jesen u Novom Sadu 2018. za priču „Na bolovanju“.
– Prva nagrada na Književnom natječaju Turopoljska poculica u Velikoj Gorici 2019.