Milorad Kostić

Milorad Kostić je rođen 10. maja 1966. godine u Prokuplju, a od rođenja živi u Sarajevu. Završio je Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za historiju.

Do sada je objavio knjige:

Zapisano u zvezdama, Zbirka poezije, Sarajevo, 2003. godine,
Sarajevska enigma – Kroz sjećanje zaborava –, Zbirka poezije, Sarajevo, 2015. godine,
Ljubav ga nije htjela, Novele i pripovjetke, Tešanj, 2016. godine,
Dioklecijan i Aleksandra – Zveket mačeva – tom I, / Ljubavni roman/ , Tešanj, 2019. godine.
Pjesma je dar trenutka, Zbirka poezije, Vrnjačka Banja, 2022. godine.
Koautor je i pet knjiga poezije i proze deset autora u izdanju Kulture snova iz Zagreba:
Mislima zapisujem pjesmu 2, Zajednička zbirka 11 autora, Izdanje Kulture snova, Zagreb, 2018. godine,
Perom ispisujem dušu 2, međunarodna zbirka kratkih priča 10 autora, Izdanje Kulture snova, Zagreb, 2019. godine, Dodirima duša 2, zajednička zbirka kratkih priča 10 autora, Izdanje Kulture snova, Zagreb, 2020. godine,
Moji snovi ispisani stihovima 4, zbirka poezije 10 autora, Izdanje Kulture snova, Zagreb, 2021. godine,
Moje priče ispisane istinom, zbirka kratkih priča 8 autora, Izdanje Kulture snova, Zagreb, 2021. godine.

Nosilac je brojnih književnih priznanja od kojih su značajnija: Druga nagrada časopisa Avlija za najbolju kratku priču za 2016. godinu, Rožaj 2017. godine, Srebrni medaljon Kulturnog društva Lahor, Požarevac 2018. godine. Nagrada za životno djelo Međunarodne manifestacije za literaturu, umjetnost i kulturu PLANETOPIJA, 2019. godine, Akademija EUROART, Prva nagrada za poetsku tvorbu „GORDANA KOCEVA“ za 2019. godinu, Štip, Srebrna povelja Prvog pjesničkog festivala „Poezija bez granica“, Beograd, 2019. godine, Velike povelje u povodu desete obljetnice Kulture snova za svestrani rad na programima i promicanju kulture, Zagreb 2021. godine, i mnoge druge. Zastupljen je u preko sedamdeset međunarodnih antologija i zbornika. Učesnik je brojnih kulturnih manifestacija u Bosni i Hercegovini i regionu. U par navrata je bio član žirija za ocjenu i odabir pjesama mladih pjesnika Udruženja Metamorfoza iz Sarajeva, a 2022. godine i član žirija za prvu pjesničku manifestaciju Kapija mojsinjskog neba u Kruševcu Srbija. Jedan je od voditelja Kulturnog kruga Sarajevo Kulture snova Zagreb i u užem odboru je pri organizaciji poznatih pjesničkih festivala Sarajevo na dlanu. Član je više umjetničkih udruženja.