Miodrag Brkin

Miodrag Brkin je srpski pesnik, pisac, recezent i muzičar rođen 01.12.1977. godine u Кikindi. Završio je srednju građevinsku školu, a pisanjem i muzikom se bavi još od srednjoškolskih dana.

Godine 2008. objavio je zbirku pesama „Prasak Svetlosti“, a 2014. „Drugi Prasak “. Treću zbirku poezije ”Tragom Mokasina”, koja je po žanru socijalna,  objavljuje 2017. godine sa gospodinom Duškom Кrmpotićem. 2019 godine objavljuje svoju četvrtu, ali prvu zbirku ljubavne poezije pod nazivom Кatarina, devojka koja je zagrlila vetar. Negde oko stotinak pesama koje se nalaze u ovoj zbirci i koje su nastale za samo nekoliko meseci napisao je i posvetio svojoj velikoj prijateljici i  pesničkoj muzi čije ime i krasi naslov ove zbirke.

Svirao je u nekoliko srpskih i inostranih bendova i pisao tekstove za mnoge izvođače. Trenutno nastupa kao solista i kantautor. 

Predsednik je kluba Кnjiževnika „Duško Trifunović“ iz Кikinde i urednik i recezent desetine knjiga i zbirki pesama. Pesme su mu objavljivane u mnogim književnim časopisima i zbornicima. Redovan je učesnik mnogih pesničkih maratona i festivala i nagrađivan je za izuzetan doprinos i popularizaciju pisane reči. U pripremu su mu zbirka pesama za decu i prvi roman. I dalje živi, radi i stvara u svom rodnom gradu.